2002-ben is gólyalábon járás a Város Napján

Az elmúlt esztendő Nagykanizsán a gólyalábazók éve is lett. Sokan megtanultak gólyalábon járni. Ez az új "tudomány" a századforduló hangulatát idéző 2001. évi Város Napján, április 27-28-án egy még korábbi időszak felelevenítését is segítette. Az esős időszakban sárral küszködő 19. századi kanizsaiakra emlékeztünk általa.
Egykoron sáros időben ugyanis az utca egyik oldaláról a másikra falábon keltek át a városlakók, az ő "produkciójukat" felidéző, sokakat megmozgató gólyalábon járó versenyt szerveztünk.
A versengéshez nagyszerű nyeremény (1 millió Ft értékben) tartozott. Ez a nyeremény azonban nem volt teljesen "szabad" pénz. Az 1 millió Ft-ot a közvetlen vagy távolabbi környezetünk jobbítására, javítására, kényelmesebbé tételére lehetett felhasználni a Via Kanizsa Kht. "hatáskörébe" tartozó területen. Minden induló csapat a maga megfogalmazta célért küzdött, melyet előzetesen a Via Kanizsával egyeztetett. Értelmes, értékes célért álltak össze tehát a versengők.
Bárki kezdeményezhette egy-egy csapat létrejöttét, bárki lehetett bandagazda.
Így lesz ez ebben az esztendőben is. A bandagazdának csak egy mozgósító erejű 1 milliós célt kell találnia, és maga mellé kell állítania 50 főt, akik közös életkora legalább 1000 év, és hajlandók megmérkőzni a Város Napján 2002. április 27-én, szombaton gólyalábon járásban az Erzsébet téren.
A múlt évi tapasztalatok nyomán a szabályokat is módosítjuk.
A nagy versenyre előzetes viadalokkal is lehet készülni. Ezeken a viadalokon még nem kell teljes létszámmal indulni, és a részvételi díjat, vagy annak felét is meg lehet nyerni (ennek részletei alább olvashatók). Az ez évi verseny fontos újdonsága lesz az együttes gólyalábon vonulás mellett az, hogy a szervezők a részvételi díjat befizetők, vagy a díjat megnyerők számára a versenyig gólyalábakat biztosítanak. A városban egyébként hamarosan bárki vásárolhat gólyalábat.

Az előzetes viadalok időpontja, a részletes ismertető, a játékszabályzat a Halis István Városi Könyvtárban érhető el nyitvatartási időben, vagy elolvasható a könyvtár honlapján (www.kanizsa.hu/konyvtar).
Szeretettel várjuk a városrészek, iskolák, lakótelepek és más közösségek jelentkezését.

Előzetes viadalok a részvételi díj vagy annak fele megnyeréséért:
1. Az első viadal 2002. március 27-én, szerdán 16 órakor az Erzsébet téren kerül megrendezésre.

  • Ezen a viadalon olyan csapat vehet részt, mely korábban vagy a verseny színhelyén érvényes Igazolás-ra tesz szert a Via Kanizsa Kht. vezetőjétől, és azt a bandagazda átadja Czupi Gyula játékmesternek.

Az igazolás mintája:

Igazolás


Igazolom, hogy a (csapat neve, vagy azonosító körülírása és a bandagazda neve):


olyan 1 millió Ft-os célt határozott meg (néhány szavas leírása a célnak):



melynek megvalósítását a Via Kanizsa Kht. vállalja, amennyiben megnyerik a 2002. évi Város Napján megrendezésre kerülő GÓLYALÁBAN JÁRÓ versenyt. A győzelemről szóló igazolást Czupi Gyula játékmester állíthatja ki.

Dátum:

Gáspár András
igazgató


  • A viadalon a leggyorsabb 5 csapat megnyeri a 10 ezer Ft-os részvételi díjat, mely a Város Napján, 2002. április 27-én való versengés egyik feltétele.
  • A részvételi díjért 5 pár gólyalábat kap a csapat.
  • Az előzetesen viadalon 10 résztvevő (együttes koruk legalább 200 év) küzd csapatonként.
  • A versengés hasonló lesz a majdani versenyhez.

2. A második viadal 2002. április 10-én, szerdán 16 órakor az Erzsébet téren kerül megrendezésre.
A részvétel feltételei azonosak az első versengés feltételeivel.

  • A verseny tétje azonban változik: a viadalon a leggyorsabb 5 csapat a részvételi díj felét, 5 ezer Ft-os részvételi díjat nyer, mely kiegészítve 5 ezer Ft készpénzzel a Város Napján, 2002. április 27-én való versengésre jogosít.
  • A teljes részvételi díjért 5 pár gólyalábat kap a csapat.

A játékszabályzat és egyéb részletek hamarosan szintén olvashatók lesznek honlapunkon.